woensdag 1 augustus 2018

Reizen en jungle


[[ volgende ochtend gepost vanwege wifi]]

Vandaag een reisdag. Vanaf Cha-am helemaal langs de olifantenslurf (zoals die ook genoemd wordt) richting Maleisie zeg maar. Halverwege linksaf en je komt in de jungle van Khao Sok, ongeveer 100-150 km boven Phuket. Een jungle, om daar maar mee te beginnen, die lijkt op de bergen op Pandora (film Avatar). Grof, puntig en compleet begroeid. In het nationale park Khao Sok hebben we bij het 'Annurak community lodge' huisjes. Deze huisjes, zeer schattig, staan op palen in de jungle. Aan twee kanten alleen maar glas en een schitterend balkon. En dus zitten we hier nu na een heerlijk avondeten in het hoofdgebouw (met wifi) gezellig op het bed met de jungle geluiden op de achtergrond.










 

De reis was uiteindelijk prima te doen en gezellig. Het blijft opvallen hoe ontzettend punctueel de Thai zijn en hoe alles ook precies uitkomt zoals het gepland en geregeld is. Om 10 uur de transfer naar het station van Hua Hin, daar om 11.30 met de trein. In de trein (met airco) direct lekker eten gekregen, een lunch, en vervolgens genieten van het uitzicht of een filmpje of even slapen. Een tocht van 5 uur per trein en bij het eindstation Sarut Thani staat direct weer iemand klaar voor onze volgende transfer. Zelfs als je het probeert kan je niet verdwaald raken zo goed is het geregeld :).







 

En dus nog anderhalf uur met de van door de jungle, door deze Pandora-achtige bergen om uiteindelijk hier bij Anurak uit te komen. Een mooie reisdag. Morgen gaan we hier op excursie door de jungle, benieuwd hoe dat gaat zijn. Inmiddels al wel wat mooie foto's gemaakt; jungle = planten en beestjes = veel foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten