dinsdag 14 augustus 2018

Palmeiland Jumeirah

Ok, gisteren was extravagant toch? Vandaag naar een plek waar je een rijtjeswoning (Bijlmer achtige flats en daar een appartementje) kan kopen voor anderhalf miljoen. Heb je echt geld en niet maar net voor de 1 zeg maar, dan kun je je ook nog iets beters veroorloven. Oftewel we gaan naar het palmeiland Jumeirah!
https://www.allesoverdubai.info/palm-jumeirah/


Eerst relaxen: gisteren was lang en dus in de ochtend eerst zwemmen.
Ik ben erachter gekomen dat het voor de tijd van het jaar zeker niet warm is; slechts 38 graden. Voor het idee: komende vrijdag wordt het 44 graden. Toch kun je om 9 uur 's ochtends eigenlijk al niet meer in het zwembad. Het water is warm en … ja als je uitstapt zweet je nog harder :) Toch een half uurtje genoten. Vervolgens een paar uur in de airco van het huisje voordat we om 13.30 op stap gingen.


Met taxi deze keer niet naar het centrum maar juist 'richting Abu Dhabi' langs de kust. Uitstappen voor het palmeiland en daar met de monorail (yes weer een nieuw soort vervoermiddel gecheckt!). Daarmee ga je over het palmeiland naar het uiterste puntje waar hotel Atlantis staat: niet voor ons budget met een waterpark en nog wat extra's. Sowieso op de buitenste ring staan alleen maar dure hotels, de ene na de andere! En op het palmeiland zelf eerst dus die (zoals Ritske het noemde) Stalin allee met standaard huisjes van anderhalf miljoen. Dan hoe verder van de stam steeds mooier. Wel grappig: overal ook boten de ene nog groter als de ander; ik bedacht me als je hier dus een miljonair bent en eindelijk die grote boot hebt gekocht en dat mooie huis ben je nog 1 van de duizenden.


Bij Atlantis stappen we uit. Het hotel mogen we alleen voor een klein deel bekijken en buiten is het veel te warm (2 minuten buiten = complete rug nat van zweet) en dus snel weer terug in de monorail.









Stalin Allee

Daarna met de tram (check vervoermiddel) naar de haven. Mooi om tijdens de rit te zien hoe de middenklasse leeft. Grote hoge woontorens en natuurlijk weer een mall in het midden maar ditmaals 'een normale'.

Woontorens

En nog meer woontorens


Mooi: normale mall dus simpele tafels en stuk minder mensen in de service :) Verschil moet er zijn met de Dubai Mall

De dag afgesloten met eten nog 1 keer bij de Cheesecake Factory, dit keer in onze eigen mall (Mall of the Emirates) lekker dicht bij het hotel. Uitzicht? Niet naar buiten, maar op Ski Dubai. Jazeker je kan hier gewoon terwijl het buiten 38 graden is binnen skieen …..





Heerlijke dag, leuk en lekker samen een laatste avondmaaltijd en nu inpakken en wegwezen. Morgen in alle rust naar het vliegveld, we vertrekken het begin van de middag, en dan de lange reis naar Winschoten. Zal wennen worden geen olifanten en apen maar koeien en honden. Geen waterval in de mall maar gewoon ijs eten bij Toscane. We hebben er ergens echt wel weer zin in #thuis!



1 opmerking:

  1. Bedankt voor het mooie reisverslag.
    We hebben er erg van genoten en we wensen jullie een goede reis naar huis.

    Groeten: Theunis en Jitske Dankert

    BeantwoordenVerwijderen