dinsdag 7 augustus 2018

Bergen en olifantenbroeken


Alweer een dag overgeslagen, vandaar even 2 in 1. Niet dat er niets is gebeurd :) maar we zijn wel in een relaxtere fase van de vakantie gekomen. Basis is nu constant het ontbijt, zwemmen, lunch, zwemmen en avondeten; op het complex paradijs bij de zee. Roos en Vera waren daarbij vandaag al zover dat ze zonder bandjes in het water durfden te springen en experimenteerden met de snorkelsets!  Tussendoor ondernemen we dan in kleinere groepen hier en daar wat 'van de compound af'.
Kijk we gaan snorkelen!

Zo even naast de ontbijtzaal

Gisteren was dat dus 'de berg': Khao Ngon-Nak Nature Trail. Een expeditie voor Anouk en mijzelf. In alle rust na het ontbijt vertrokken en bij de ingang om 10.45 ingecheckt. De ingang is 800 meter van ons hotel, het is een natuurpark met een berg eigenlijk naast ons hotel. Wel goed geregeld: bij de ingang moet je altijd je naam noteren en hoeveel je bent en dan jouw handtekening. Bij het vertrek je eindtijd. Op die manier weten ze of ze 's avonds nog moeten gaan zoeken zeg maar :)
Goed, op weg. Door jungle maar dan met veel minder bamboe en dus wat meer gelijkend op thuis … direct stijl en veel omhoog tussen de bomen door en bij tijd en wijle met klauteren en diverse langere trappen. Na 2 kilometer begrepen we dat we het moeilijkste deel gehad hadden en werd het inderdaad alsof we op de kam van de berg liepen.
Echt een schitterende wandeling, wel zwaar en met op het einde best wel lastige stukjes voor ons 'met hoogtevrees'. Het uitzicht was het echter waard; op 498 meter hoogte!! kijk je terug over de zee en over ons strand en Ao Nang: fantastisch. Betekent dus ook in 3,7 km 500 meter stijgen, achteraf echt best pittig!








Op de terugweg nog langs 2 watervallen (eentje 'droog') en op zoek naar wildlife. Omhoog waren we daar te moe voor, op de terugweg alle rust en kijken. Helaas vele sporen met name van apen maar geen 'live' waarneming.
Als met al toch een tocht van 5 uur zeg maar eindigend natuurlijk in het zwembad met de kids!
Prachtig uitzicht!




Normaal moet je moeite doen voor zo'n foto: achter het beest aan, op afstand staan, etc. Deze echter bleef tot 3 keer toe keurig voor ons staan zodat we in alle rust foto's konden maken :)

De waterval, we hebben wel een groter gezien zeg maar, maar wel leuke plek om even te eten


Gewoon ff een stam van een paar meter doorsnee


Blijft mooi af en toe van die bomen die boven de jungle uit tornen

Vandaag, blog door Anouk! Anouk en Laura samen naar kookcursus. Ritske, ik en de kids? Zwemmen, slapen, lezen, en veel regen :)

Kookcursus!




Het antwoord op de grote vraag wat is het geheim van de Thaise keuken? Of zoals Ritske zou verwoorden alles smaakt hetzelfde...

We beginnen onze queeste in de auto met wat later ook onze kok blijkt te zijn. We komen in een mooie buitenkeuken waarin veel wokpannen en pitten klaarstaan. Vandaag privé les voor laura en mijzelf. Per persoon maken we zeven gerechten die we allemaal zelf mogen opeten 😉.

We snijden knoflook sjalotjes tomaten citroengras, kurkuma, gember, limoenblad, en mengen dat met aangelengde kokosmelk.

Overal gaat tamarinde en garnalenpasta doorheen ( dit blijkt het geheim van de Thaise keuken). Afhankelijk van het gerecht curry, soep of padthai met meer of minder tofu kip ei garnalen of mie. Gelukkig krijgen we een kookboeken mee om te onthouden wat ook alweer waar in moet.

We leren ook dat we de Thaise basilicum voor onze eigen kookkunsten er in de toekomst maar beter uit laten...

Als toetje laten we ons -na de sticky Rice met mango,- afzetten voor koffie bij de Starbucks. We eindigen onze middag met een rondje souveniers incl 10 olifantenbroeken 🐘. Voor elke vakantieganger eentje!! En nee geen foto's ervan :)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten