donderdag 9 augustus 2018

Kayaken in Tha Lane

[[ volgende ochtend gepost … problemen met wifi]]


Ik zei al …. al die chinezen en Koreanen met zwemvesten, angstig bij het water en niet goed kunnen zwemmen? Vandaag nogmaals het bewijs tijdens ons uitje: eindscore Korea - 2 keer omgevallen boot, nederland - 0.


Om 8 uur begon het, deze keer met een transfer van een uurtje in een open auto (pickup) richting Tha Lane. Een mangrove gebied aan de rand van de zee waar een rivier in een delta stroomt. Met daarbij schitterende rotspartijen om het natuurschoon nog mooier te maken!


In drie kayaks verdeeld en vervolgens op pad. Waar we met de hele groep (stuk of 8 boten) linksaf moesten waren twee Koreanen in staat om binnen 5 minuten zonder ook enige verstand van kanoën op de rand van de oceaan rechts op een zandbank terecht te komen. Ongelovelijk dom maar ook wel grappig eerlijk gezegd :). Onze twee gidsen hebben tijdens de 2 uur varen wel een dubbele afstand moeten afleggen om constant de boten van onze mede-reisgenoten weer op de rit te krijgen...


Dan het mangrove bos in. Vanwege hoog water (mazzel) konden we een schitterende tocht maken door gebieden tussen de bomen door waar je normaal niet langs zou kunnen. Op het einde nog een schitterende canyon met honderden meters rots links en rechts.








Van daaruit richting een kort stukje zee (riviermonding). Precies op het punt waar de canyon ophield en overging in de zee natuurlijk een klein beetje golfslag en … tegenliggers. Sowieso was het overal vrij druk met kayaks die de route voeren. En ja hoor, daar gaan de koreanan! Om! Gidsen weer terug om ze op te halen.
















Na een korte stop bij een mooi strandje tussen de hoge rotsen het laatste stuk van 500 meter. En ja … nr2. Laura dacht echter (wij waren met onze boot al aangemeerd) dat Anouk met de kids omging. En ik dus in volle snelheid in m'n eentje terug :) bleek niet nodig. Wel een stukje conditietraining zeg maar.


Kinderen fantastisch meegedaan: Claire en Ruben volop en Roos ook stukken meegeholpen en geoefend met het kanoën. Super!


In de middag (hele ochtend geen eten behalve het ontbijt) met z'n allen heerlijk geluncht en daarna relaxen: zwembad, slapen, etc. 's Avonds nog heerlijk een laatste maaltijd in Ao Nang bij Jenna's (glutenvrije tosti's) met een lekker toetje en voor mij een nieuwe whisky (ancnoc); heerlijke highlands whisky.


's Avonds natuurlijk inpakken: morgen worden we om 8 uur verwacht voor de transfer naar het vliegveld en vliegen we naar Bangkok. Inmiddels merk je dat we al wat denken richting Dubai. Morgen / overmorgen zal nog boodschappen en mall bezoeken zijn in Bangkok maar Dubai beginnen we nu al op in te lezen: onze laatste stop van 4 dagen voordat we terugkomen naar Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten