maandag 13 augustus 2018

Inhalen

Te lange dagen, te weinig slaap, moest de kinderen nog naar bed doen en nu in een appartement ook nog afwassen. Oftewel vele excuses waarom ik wat achter loop met de blog, ik ga het nu inhalen :)


Te beginnen met nog onze laatste dag in Bangkok. We vlogen pas om 3.30 in de ochtend (pickup bij hotel om 10.30 's avonds) en dus nog een hele dag te besteden! En het plan was helder: eindigen waar we begonnen waren. En dus tempels en Bonita!!


Deze keer Watarun, een tempelcomplex tegenover Wat Pho waar we 3 weken geleden waren en tegenover het paleis. Ritske en Vera gingen hun eigen weg 'trainhopping' en met een club van zes dus van start. Natuurlijk weer met de unieke ervaring van de 'public boat'. Vorige keer dachten we dat het op de boot druk was, nou dat klopte niet er konden zeker nog netzoveel mensen bij als er al op zaten en dat merkten we deze keer. Ik snap aan alle kanten dat er soms eentje zinkt, ik denk zelfs dat we jaloers zouden zijn op een sardientje in blik omdat die meer ruimte hebben ;)



Reis overleefd en dus kunnen we het tempelcomplex binnen. Een grote witte tempel in het midden waar je ook op mag en langs de kantelen op het eerste niveau kan lopen. Daar omheen zoals vaker vele kleinere tempels en vele vormen en maten. Wederom zeer indrukwekkend!


Op de vier hoeken van de grote tempel zijn er nissen met telkens een ander standbeeld van Buddha

Deze erg mooi met monks die bidden


Op het eerste niveau langs de kantelen

Bovenop de tempel in een grote nis aan alle vier de kanten een demonenkrijgen op een driekoppige olifant: erawan (ook van de waterval die we al hadden gezien)

Klimmen naar beneden van het eerste niveau is vrij steil :)

De grote centrale tempel van Watarun

Na de grote tempel dwalen we af naar de kleinere tempels. Het zijn er teveel om allemaal te bekijken dus willekeurig een aantal langs gestruind zeg maar. Bij toeval komen we nog onze (Ruben en mijzelf) favoriete demonen guardians tegen. En een paar schitterende tempels waar we ook vaak binnen konden kijken.

Het blijft bijzonder om te zien dat elk detail van elke tempel zo ongelovelijk is afgewerkt met zoveel moeite en handwerk. Zoveel tijd en effort dat erin zit, fantastisch. Daarnaast mooi om te zien dat de tempel nog volop in gebruik zijn, velen die bidden of op andere manier hun geloof laten blijken!

Zelfs de hekken om het complex zijn versierd

Gemaakt van bladeren en fruit, een offer bij 1 van de tempel ga ik vanuit


In vele tempel weer de muurschilderingen met de verhalen van Buddha

De details …. schitterend (1)


De details …. schitterend (1) -> hier ingezoomd op 1 pilaar buiten

Begraafplaats wat we konden zien. Onder de buddha beelden foto's van mensen en wij denken plekken waar de urnen in konden

Bij toeval klein tempeltje met onze favoriete guardians: de demonen




En nog 1 keer: het centrale complex van Watarun
Inmiddels is het dik in de middag en we willen eten en drinken. Dus terug de boot op (eerst nog van de verkeerde boot afgeschopt …) en stoppen in China town. Daar rondlopen maar eten vinden, glutenvrij, is zeer lastig. Eigenlijk eten ze hier met name op straat, vanuit de kleine kraampjes waar je van alles kan bestellen wat ook maar gefrituurd kan worden. Dus uiteindelijk, zoals beloofd aan de kinderen, met de tuktuk naar huis en daar in het hotel nog wat eten.

China town: Thailand is druk, Bangkok is drukker en in Chinatown is het echt 'mierenhoop'




Zoals beloofd nog 1 keer met TukTuk

Daarna natuurlijk zwemmen: nog een keertje in het Narai. En relaxen in de hotelkamer (ik = slapen). Dan 's avonds nog een keertje heerlijk eten bij Bonita's. Voor de avond een redelijk plan: Roos en Vera laten slapen en de oudere kinderen wakker houden tot op het vliegveld. Dan daar en in het vliegveld zorgen voor een goede nachtrust want morgen komen we in de ochtend aan en gaan we dus eigenlijk direct door met 'sightseeing' maar dan in Dubai. Ritske met Vera in de arm zo de transfer in richting vliegtuig -> goed gelukt dus! Daar een paar uurtjes spelen na trouwens weer een zeer soepele incheck en douane-actie. Dan eindelijk om 3.30 het vliegtuig in: een taaie avond maar goed geslaagd en met toch een mooie laatste dag in Bangkok!

Spelen op de kamer. Vera heeft 'koning Peppa Big' gekregen met prinsessespullen en dat moet getoond!

Geweldig, ook op de luchthaven de 'demonenguardian'



Geen opmerkingen:

Een reactie posten