donderdag 2 augustus 2018

Khao Sok


[[Geupload bij het ontbijt dus vandaag = gisteren]]

Vandaag was het dan zover: de jungle ervaren van het oudste nationale park van Azie: Khao Sok. Puntige rotsen begroeid met alles wat maar groen is (veel hangend); eindeloze regenwouden met veel bamboe, apen, olifanten, slangen, etc. Oftewel een werkelijk schitterende omgeving.


Een plek waar ik eerlijk gezegd weken zou kunnen vertoeven. Het schijnt dat je bij de avondwandelingen bijvoorbeeld kans hebt om de luipaarden te zien bij de river, of een python … Overal beesten (zoals gisteravond in ons huisje grote spinnen en een 20 cm lange sprinkhaan.

 

Het begon natuurlijk in ons huisje op palen in Anurak, werkelijk schitterend en ook zeer comfortabel met bijvoorbeeld een prima douche en fantastische service (al zeg ik het zelf) van de mensen hier. Ontbijt en vervolgens om 9 uur met z'n allen naar de tubing experience. Geen idee wat het precies inhield maar goed gewaarschuwd, we moesten muggenspray zwemkleding en zonnebrand mee. Het bleek uiteindelijk dat we in opgeblazen autobanden van de 'Sok'-rivier gingen drijven. Heerlijk relaxed en ondertussen genietend van de jungle aan beide oevers. Voor Roos en Vera (en Ritske) een kano omdat die nog te klein waren voor de autobanden. Al met al een uurtje genieten met redelijke stroming, veel lachen en ook een schitterende natuur. De film met de action pro komt (morgen?) nog later, nu te moe :)


Je eigen band naar beneden tillen.





Roos, Vera en Ritske in de kano


Langs een honderden meters hoge klif, indrukwekkend. De rivier ging hier precies onderdoor.



Relax!






 

Met deze activiteit achter ons weer in Anurak. En de hele dag voor ons (rond 11 uur in de ochtend). En dus het volgende plan: met z'n vieren (Ruben wilde uiteindelijk toch mee alhoewel hij wel bang was dat hij het niet zou volhouden) Ritske, Anouk, mezelf en Ruben naar het nationale park en dan met een gids 3-4 uur hiken. Laura ondertussen zou thuis blijven in Anurak met Claire (als stagiair) en kinderdagverblijf spelen met Roos en Vera. Laura was in de ochtend bij het verlaten van de rivier nog hardhandig aan de verkeerde arm beetgepakt en had sowieso veel pijn, dus ging liever (vanwege de pijn) niet mee. Zo gezegd zo gedaan; uiteindelijk met z'n vieren naar Khao Sok en daar onder begeleiding van een leuke gids uren rondgewandeld. Naar een waterval via deels 'grote wegen' en deels door de jungle op voetpaadjes. Op zoek naar wild terwijl onze gids diverse zaken uitlegde over de natuur: over de planten, diverse dieren en ook bijvoorbeeld de geschiedenis van de regio. Indrukwekkend. Vanwege de regen was het wel lastig om beesten te zien, maar gelukkig kwamen we uiteindelijk een paar apen tegen die (Anouk met een schitterende foto) we nog mooi konden vastleggen :) Voor Ruben was het begin saai vanwege o.a. het gebrek aan beesten, maar zodra we over de rotsen mochten klauteren bij de rivier en over een boomstam mochten lopen (15 meter) werd het leuk! En met de apen en het gevoel van een prestatie geleverd te hebben uiteindelijk een mooie middag.

Begin van het park. De bloem (parasitair) is het symbool van het park. De bloem, als hij bloeit (nu helaas niet) kan wel een meter groot worden.

Even goed kijken: een wandelende tak in het midden, ongeveer 40 cm lang!





Door Ruben gespot: een krab in de jungle :) Wel grappig maar ook wel weer logisch, niet al te ver van de rivier kan deze krab zich prima op het land handhaven.



Ons einddoel (behalve gewoon jungle bekijken), de waterval

Ruben en onze gids. Onze gids deed dit niet full-time. Hij was ook eigenaar van een palmolie plantage.


Dit vond Ruben het gaafst: obstakels en parcours lopen. In dit geval 15 meter over een gladde boomstam. Net 'American Ninja Warrior'

Wild zwijn, maar wel zo tam dat Ruben kon aaien. Zijn moeder was er trouwens niet meer … iets met een Python


De Dusky Langur, vrij zeldzaam. In kleine groepen (in dit geval 3 stuks). Latijnse naam presbytis obscura. Overigens waren ze echt snel. We zagen takken bewegen, toevallig kwamen ze over ons heen zodat we ze even konden volgen maar daarna was snel duidelijk dat wij mensen toch wel echt zoveel slomer zijn op de grond dat zij door de lucht -> weg waren ze!



 
Ontzettend indrukwekkend: tientallen meters hoge bamboe. De gids legde uit sommige soorten kunnen centimeters per uur groeien!

's Avonds eigenlijk iedereen wat uitgeteld. En dus eten en vrij snel naar bed. Morgen gaan we nog met z'n allen in de buurt lopen (wellicht wilde olifanten en nog andere beesten) en rond 11 uur in de transfer richting Krabi. Alweer onze een na laatste stop in Thailand.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten