zondag 5 augustus 2018

Hong Island

Gisteren dan toch de knoop doorgehakt, onze eerste trip hier gaat naar Hong Island. Met 2 longboats, na lastig onderhandelen (in Ao Nang zijn meer aanbieders dan hier alleen maar 1 bij het hotel zeg maar) zouden we vandaag vanaf 9 uur de zee op. Bestemming, Hong Island. Dichtbij (20 min varen) en veel snorkelen, zwemmen en schitterend zicht. Ook het idee om even 'te wennen' aan het hele idee van op zee en strand rondtouren hier; voorzichtig kijken of het iets is.


Totaal zijn er 12 eilanden van de Hong Islands, wij gingen als eerste naar de meest bekende, met aan de zuid-kant een schitterende snorkelplek en middenin het eiland een 'verborgen lagune'. Die lagune kun je alleen maar via 1 kanaaltje binnenkomen en geeft echt het beeld zoals je het in de film ziet.


Daarna, de captains van de schepen waren gewillig, nog even naar een ander eiland waar we nog een uurtje konden zwemmen en snorkelen en waar de kids een mooi zandkasteel bouwden. Uiteindelijk rond 2 uur terug naar het hotel.


Al met al een heerlijke tocht: de longtailboats zijn wel enorm lawaaiig maar het is een ervaring op zicht ook vanwege een redelijke golfslag op de zee waar ze ook regelmatig op 'kletsen' of zijwaarts op moeten varen. De lagune, de eilanden zijn stuk voor stuk paradijselijk. Genoeg gezegd, beelden spreken duizend woorden!





Gewoon in het water en direct al vele vissen om je heen


Vreemde vis






Ons mooie zwemplekje

Na het zwemmen in de zee waren Roos en Ruben nog niet moe, dus nog 's middags lekker in het zwembad (Roos met de geweldige prestatie van zonder bandjes het hele zwembad door … 3 keer!)

Daarna relaxen (= slapen / iPad / filmpje / lezen) en 's avonds lekker richting Ao Nang. Daar moesten we het glutenvrije brood nog ophalen maar hebben we ook heerlijk gegeten in een wat duurder restaurant dat wel glutenvrije pasta en glutenvrije tosti's had! De avond nog afgesloten met een uurtje shoppen en het regelen van onze volgende tripjes: morgen gaan Anouk en ik (en Laura wellicht) een natuuurpark in lopen, bergbeklimmen zeg maar; overmorgen gaan de dames (Laura en Anouk) helemaal los tijdens een Thaise kookcursus en woensdag wordt snorkelen in de open zee!! Plannen gemaakt, lekker gewinkeld en dus naar huis -> slapen!!

Al met al een heerlijke maar vermoeiende dag vol met ervaringen. Als afsluiting hieronder nog even de ervaring met het varen op de boot: veel wind, golfslag en voelde als 'bootrace' lekker wild en elke 5 seconden nat van de golven :)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten