woensdag 8 augustus 2018

4-islands

Gisteren kregen we te horen dat vanwege het weer (kans op regen en hoge golven) de snorkeltour niet door ging. Alternatief was de 4-islands, en ja natuurlijk prima! Een uitgebreide uitleg: https://tipsthailand.nl/four-island-tour-krabi/








Ritske, Anouk en de kids bleven vandaag bij het hotel en dus was het met z'n vieren dit uitje. Eerst natuurlijk opgehaald met de van, verzamelplek bij Ao Nang. Daar op de boot en inderdaad deze keer geen longtail maar een echte speedboot. Met ongeveer 20 man een mooi gezelschap. Opvallend altijd trouwens dat met name de chinezen en Koreanen zo moeilijk doen over zwemmen en zon. Lange zwem-outfits, altijd zwemvesten en velen kunnen volgens mij ook niet (goed) zwemmen.




Onze boot
En dan op weg. Eerst naar Railay beach (en Phra Nang maar die is minder mooi). Wow wat een snelheid! Ik had de kids voorgesteld om buiten voorop de speedboot te gaan zitten omdat je dan het beste geniet zeg maar en dat klopte! Claire met name vond het geweldig 'net een achtbaan'! Je klapt af en toe gigantisch op het water en het hobbelt van links naar rechts :)









Via Phra Nang beach lopen we naar Railay en daar zien we inderdaad dat de golfslag echt hoog is. Allen nog lekker even met de golven spelen.



Onderweg tussen de stranden zien we apen, heel dichtbij en lekker ondeugend met een aantal kleintjes erbij.










Volgens stop: snorkelen! Bij Chicken Island kun je langs de kust dat heel mooi doen in de luwte zonder veel golfslag. Alle chinezen en Koreanen weer met zwemvest, etc. etc. en niet te ver van de boot af (diverse mensen bleven ook op de boot...). Wij genieten met volle teugen. Diverse scholen vissen gezien waaronder hele grote, een ray en een 'mini-haai'.

Vorm van een kip -> chicken island

Mocht je niet alles willen zien: spoel door naar het laatste stukje :) indrukwekkende school vissen!



Na Chicken Island naar twee kleine eilandjes die aan elkaar verbonden waren door een zandbank. Wat ons betreft niet het hoogtepunt, maar wel een paar mooie krabben gezien.





Als laatste stop de lunch op Poda Island. Mooi strand weer met hoge golven en heerlijke lunch. Ze maken rijst, kip en natuurlijk een hete saus in de ochtend als klaar en dat krijg je dan koud geserveerd met lekker wat water e.d. Hoogtepunt hier het weer spelen met de hoge golven in de zee!


Strijden tegen de golven

Schitterende rots naast Poda Island


Lunch
Na de lunch weer met de speedboot terug naar Ao Nang. Nog 1 keer op volle snelheid in de achtbaan over de zee, heerlijk! Daarna in alle rust met de van terug naar het hotel en daar (natuurlijk) nog even zwemmen (Ruben).

Ondertussen had in het hotel Roos inmiddels alweer een volgende stap gezet: onder water stenen opduiken. Elke dag grote stappen die meid :) gaat wellicht nog meer zwemdiploma's halen dan haar moeder?!

's Avonds lekker gegeten en toch weer plannen gemaakt voor morgen, onze laatste dag hier. Morgen de mangrove-bossen in met de kano. Weer vroeg weg, maar we hebben het er voor over. Daarna ongetwijfeld inpakken en vrijdag dan met het vliegtuig terug naar Bangkok.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten