vrijdag 3 augustus 2018

Van jungle-paradijs naar strand ...

Inderdaad, strand-paradijs. Wat een ontzettend idyllisch plekje hebben we hier. Voor de kenners onder ons: tup kaek beach! Uitkijkend op de Andaman Sea net boven de straat van Malakka. Wat ze zeggen klopt gewoon 100%: witte stranden, hele mooie zee en zeer aparte eilandjes die als een soort spikes vaak uit de zee opreizen. Palmbomen en schitterende resorts. In elk geval waar wij zitten :). We zitten aan het einde van de weg als je vanaf de hoofdweg rijdt richting Mu Ko Phi Phi National Park. je rijdt langs Klong Muang (heel klein dorpje niets te doen) en dan nog 10 minuten verder en net voordat je het park in rijdt zijn er nog diverse resorts, waaronder die van ons. Allemaal aan de zee, binnen 30 seconden van onze kamer kun je met de voeten in het water staan. Geen winkels, geen dorp alles hier is erop gericht dat je op het resort de zaken regelt (gaan wij dus niet doen he?!)…


Wil je naar het dichtstbijzijnde wat grotere plaatsje (Ao Nang) dan kost je dat een half uur. Alternatief vervoer is met de longtail boat, die zijn hier overal te vinden tegen een bepaald tarief natuurlijk. Kortom het einde van de wereld in ons eigen besloten paradijs!


Ons strand

Het restaurant, kon minder zeg maar! Personeel trouwens zeer behulpzaam maar lastig nog steeds om iets anders dan rijst en patat te vinden qua glutenvrij.

Mamma en dochter genieten van de zee. Roos vandaag overigens al fantastisch gezwommen 'als een kikker'

200 meter verderop voorbij de resorts een wat rostachtiger kust. Van daar deze foto's gemaakt tussen de bomen door richting zee

En vanaf de rosten

Terugblik vanaf 'einde van het strand' naar ons hotel (links in de bossen halverwege). Op het einde zie je een schiereiland zodat we in een bocht zitten qua strand.
Mocht de zee en het strand niet genoeg zijn dan heb je nog het resort zelf met diverse zwembaden en het huisje. Huis met airco, heerlijke douche, etc. Zwembaden heerlijk en zeker bijvoorbeeld voor Roos om te leren zwemmen :) Daar dus de hele middag (en in de zee) doorgebracht nadat we klaar waren met de transfer.



Huisje met uitzicht op het zwembad, perfect :) zo vanaf het balkon de kids in de gaten houden..

En als je dan genoeg genoten hebt, zo rond 6 uur zeg maar dan kun je heerlijk eten. In ons geval (Anouk, Ritske, Roos en Vera bleven op het resort voor het eten) wilden we graag glutenvrij brood vinden en volgens google (who's the boss!) is dat te vinden in Ao Nang. Eindelijk een keer voor de kids iets van variatie en wellicht kunnen we dan ook brood kopen voor de komende dagen.  Zo gezegd zo gedaan, voor 12 euro de taxi naar Ao Nang en daar naar 8.98 cafe, blijkbaar de plek waar ze glutenvrij kunnen eten. En het klopte!! Een aardige waitress (was vroeger waiter schatten we in) hielp ons en zo kregen de kids voor het eerst in 2 weken een tosti!!! En …. we mochten brood kopen en meenemen, wel voor +Nederlandse prijzen maar dat kan ons niet schelen als we dan weten dat Claire en Ruben regelmatig ook variatie in het eten kunnen hebben anders dan groente, fruit, ei en rijst. Zondag ophalen, 2 broden glutenvrij. Na het eten nog naar Starbucks voor de traditionele warme melk (Claire haar favoriete drank … en blijkbaar extra lekker bij Starbucks), koffie latte machiato met soy milk (Laura), koude melk (Ruben) en grote koffie simpel gewoon lekker (Martijn) en nog een heerlijk uurtje rondgelopen in wel een toeristisch maar wel leuke plaats. Over de boulevard langs het water op zoek naar (en gevonden) snorkels. Want 1 van de doelen hier is snorkelen natuurlijk.



Yes, tosti bij Cafe 8.98!


En zo is het nu half 11 's avonds en zijn we zeg maar 'net thuis' aan het einde van een heerlijke paradijselijke dag!

Wat hebben we dan vanochtend gedaan? Lijkt zo lang geleden, grappig is dat: een andere tijd en een andere tijd. Toen zaten we nog met de sprinkhanen (gisteravond 15 cm + in onze kamer, de hotelbediende zei 'die is niet giftig die eet ik wel eens smaakt als aardappel), met de modder en de jungle. Want ... wij wilden voor de transfer naar 'Krabi province' nog even een korte wandeling maken in de ochtend. Anurak had z'n eigen jungle trail. Zo'n simpel lokaal rondje zeg maar letterlijk om de berg. 45 min. wandelen en dan snel de bus in.


Het bleek wat anders :)

45 minuten werden uiteindelijk ongeveer anderhalf uur, het rondje hebben we bij lange niet gehaald omdat we verkeerd zijn gelopen (de 'echte jungle in' dankzij de uitmuntende gids Martijn) en omdat de trail toch meer glibberen, modder lopen, door riviertje lopen en klimmen bleek dan we dachten. Achteraf en tijdens de trail wel geweldig maar niet 'het rondje rond de berg' zoals we dachten. Zodanig inspannend dat we allemaal terug gingen naar de kamer in Anurak om te douchen, af te spoelen en alle modder van de kleren af te krijgen :)

Tijdens de wandeling wel echt mooie dingen. Super hoe snel je je in de jungle waant, met rotan (lianen), vele bamboebomen, alles zo door elkaar gegroeid en naast zo'n berg zulke ontzettend mooie hoge grote bomen.


Af en toe te grote sprongen voor de kids, dus met pappa liften (of mamma)


Door de 'batcave'



En inderdaad in de 'batcave' een echte vleermuis. Claire en Ruben ontzettend bang, Roos 'helemaal chill' vond het allemaal gaaf
Afdalen 'langs de rope'

Zo bizar mooi, zo'n boom tientallen meters hoog met z'n stam van 5 meter doorsnee zeg maar



De grot bij de ingang. Met natuurlijk een boeddhistische offerplaats

Voor de laatste keer ons huisje in Anurak, afsluiten en richting kust!
Dat was de ochtend. Dan nog even 1 dingetje voor de natuurliefhebbers: Vanmiddag even een half uurtje langs de kust gelopen en in die korte tijd toch al mooie beesten gevonden! Hieronder een mooi overzichtje.


Zie 2 foto's hierboven. Zilvervisjes?! Duizenden op de rosten. Als je er heen loopt stuiven ze uit elkaar heel apart om te zien.

Krabbetjes, van 1 cm (zoals ook in Cha-am) tot wat ik nu al gezien heb 7-10 cm.

Wie weet het? Ik kom niet veel verder dan 'vogel'

Ik zeg zeearend, wie corrigeert mij?

Niet tijdens mijn wandeling, maar gewoon voor ons huisje op de straat (Ruben lette op). Duizendpoot, miljoenpoot?

Morgen waarschijnlijk sowieso boodschappen doen (lunchen met dat glutenvrij brood en voor onszelf) en ons oriƫnteren en plannen. En veel zwemmen e.d.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten