dinsdag 31 juli 2018

Tussenstop

Dit hadden we wel even nodig (blijkbaar). Twee dagen Cha-am waren als twee dagen bijkomen, een tussenstop na een week intensief beleven van Thailand en net voordat we weer de jungle in gaan richting Kao Sokh (koude sok, spelling weet ik niet precies uitspraak is makkelijk te onthouden!).


En dus waren het twee dagen in een lekker luxe hotel met zwembad en naast het strand: zwemmen, uitslapen, lunchen, uitgebreid avondeten en veel slapen en bijkomen. Voor de kids precies wat ze wilden: water, eten en rust. Voor de volwassenen eigenlijk hetzelfde aangevuld wellicht met een massage en een boek :).


Eergisteren aangekomen na de lange reis van 3,5 uur vanuit het Olifantenkamp. Gisteren heerlijk ontbeten, alhoewel ze geen rekening hadden gehouden met glutenvrij. En daarna het zwembad in …


Na de lunch wederom zwemmen of even bijslapen, bijlezen of bij-computeren. 's Avonds uit eten waar ook duidelijk werd dat een paar van ons ook een keer wat anders wilden dan rijst 'met een sausje' :). Dus hebben we deze dagen ook pizza, biefstuk, spaghetti e.d. gegeten!


Vandaag was eigenlijk hetzelfde verhaal; bijtanken bij het zwembad, uitslapen en lekker relaxen. Ondertussen ook wat praktische zaken zoals de was (betalen per kilo) en boodschappen voor de komende dagen. Overigens is het hier compleet uitgestorven. Was er de eerste ochtend nog een menigte vanwege het einde van een lang Thais weekeinde (met Boeddistische viering en verjaardag van de koning), vanochtend leek het alsof we in quarantaine waren, wij en nog 4 mensen ongeveer in een hotel met honderden kamers.... het is laagseizoen.


Morgen? Morgen gaan we heerlijk met de trein de jungle in, twee dagen weer in het wild waarna we afsluiten met een lange week in Krabi, snorkelparadijs...



Hier ging het voor de kids om: eindelijk twee dagen lang zwem zwem zwem!!

Mooi beestje, gespot door Ruben bij het zwembad

Prinses bij de zee

Ontbijt, de tweede dag speciaal met glutenvrije pannekoeken voor Ruben en Claire en veel cornflakes voor Vera en Roos

Lunch, bijzondere plek met deze keer een Britse 'owner' met Thaise vrouw. De helft van de restaurants hier hebben westerse mannen als eigenaar met een Thaise vrouw; bijzonder of in elk geval opvallend.

Vera geniet van de muziek bij het avondeten.

Regentijd, dus met bakken uit de hemel af en toe. Deze keer maakten we er een ervaring van door 200 meter door deze regen terug te lopen naar het hotel

Op het strand duizenden kleine krabbetjes (hier in het midden in z'n holletje). 5 mm tot anderhalve cm groot en zodra je in de buurt komt maken ze allemaal een holletje en verdwijnen ze in het zand.



Hier van een afstand, tientallen op 50 bij 50 cm.

De ZEE! Met uitzicht richting Hua Hin de grotere badplaats naar Cha-am

Ons hotel

Vogel = fotograveren, wel mooi een 'gekte' die ik deel met Anouk :)

Roos leert al behoorlijk zwemmen van Ritske! Als zeker 7 slagen en compleet watervrij



Hotel + zwembad. Echt afzien kun je wel nagaan

Dit was echt leuk, heel klein restaurantje (4 tafels of zo) met ook maar 2 pitten. De keuken konden we zien (op deze foto al) en de vrouwen die het restaurant runden waren ontzettend aardig!

Van iets verder weg: 4 tafels op de hoek van de straat = restaurant :)

Laura bestelt iets bijzonders iets met zwarte eieren.

De keuken en de drie dames. Heerlijk klein en gezellig




Al met al deze twee dagen wel veel foto's van eten :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten