maandag 30 juli 2018

Goed bereid kost even tijd....

[[[ nb. even een tip: de film kijken van de floating river en die van Elephant world!! ]]]


En dan 1 keer geen blog en je krijgt het direct terug 😀. Eerlijk gezegd, we waren moe en ik had bij het avondeten even een biertje genomen … en de blog zou veel tijd kosten. Laten we zeggen goed bereid kost even tijd. Vandaar vandaag even over gisteren!


Waarom waren we moe? Heel simpel, een ontzettend intensieve maar gave dag. Met in de ochtend als eerste (nadat Laura alle mieren uit haar bed had verwijderd) een ontbijt. Tenminste voor allen behalve Anouk en mijzelf was dat het begin van het programma. Wij waren met z'n tweeën om 6.30 al op stap: anderhalf uur klimmen en dalen richting de top van de dichtstbijzijnde berg! Met 5 honden mee. Later bleek ook dat de Mahout dit elke ochtend deed, met de honden. We waren een erg luxe 'hondenuitlaatservice' zeg maar. Een behoorlijke klim waar er eigenlijk geen pad liep. Tot halverwege de berg nog een paar olifanten (Kameen en ..) die de graag het klimmen er voor over hadden om op de berg bamboe te mogen eten. Dat olifanten zo konden klimmen wist ik niet!
Eenmaal boven genieten van een schitterend uitzicht over 'Elephant World'. En dan weer terug voor het ontbijt.



De honden liepen de hele weg mee :)





Onze klim olifanten


























Met zicht op het olifantenkamp beneden



















Vanaf hier kun je nog steeds de olifanten zien lopen beneden, wel klein voor de verandering
















Het ontbijt? Prima, al blijft het met glutenvrij en kinderen qua eten lastig in Thailand. We hadden redelijk geslapen (buiten koeler dan in de kamers maar goed) en zin in het programma. En wat voor programma:
- Direct na het ontbijt eten geven aan 1 van de babies en haar moeder. Terwijl ze los lopen. Twee en een halve maand oud maar al vol energie en ook zeker sterk (iedereen wordt omver geduwd) en speels.


- Daarna de andere olifanten eten geven. Terwijl je tussen ze door loopt. Sterker nog, op een gegeven moment voelde ik me net als de cowboys in Amerika vroeger; ingesloten door de indianen (in dit geval olifanten). Van alle kanten en zeer op zoek naar het eten dat wij bij ons droegen. Echt fantastische ervaring om deze grote beesten zo vriendelijk en dichtbij mee te maken.






















Vervolgens mogen we in de rivier de olifanten wassen. Dit is werkelijk heerlijk, met een kleine groep en heel prive met 3 olifanten; waaronder natuurlijk Yarunee (andere spelling dan ik gisteren dacht).


Hieronder de film van onze ervaring met de olifanten vandaag.
[[ nb. update film kleiner gemaakt was te groot om op de blog te krijgen ]]













Hierna de lunch, weer super bereid en gezellig en natuurlijk voor Roos en Vera nog even olifanten schilderen!

Na de lunch nog even kijken naar de olifanten die lekker modderig worden en terwijl het peil van het rivierwater stijgt (daar moeten we op wachten). Blijkt .. in de middag komt er meer water door de rivier omdat er dan meer stroom opgewekt moet worden bij de dam verder stroomopwaarts.

Dan gaan we … floating in de rivier. We doen de zwemvesten ondersteboven als een soort luier en kunnen heerlijk een uurtje liggen dobberend genieten van deze schitterende rivier en omgeving!


De luier omdoen

















Video van de 'Floating river'


Terug in het kamp is het omkleden, nog 1 keer eten geven (en met name afscheid nemen van Yarunee) en dan gaan we.

Nog 1 keer knuffelen met Yarunee





'Lijkt op Amanda' deze hond kwam ook met ons mee de berg op. Altijd achteraan, langzaam maar zeker doorzettend!





Nog een laatste hapje voor Yarunee





Een rit naar de SuperC (zoiets een supermarkt in Kanchapuri) en daar opgehaald door de auto van het volgende hotel in Cha-am. De laatste rit blijkt echter 2,5 uur en dus wordt het wel wat laat. Rond kwart voor acht zitten we eindelijk in het hotel; luxe en een enorme overgang van het olifantenkamp. Nog snel eten in de buurt (Nederlandse eigenaar uit Emmer Compascuum...) en dan direct slapen. Nu een paar dagen echt bijkomen in Cha-am aan een zandstrand in een hotel met zwembad oftewel relax-dagen!

De goede verstaander snapt trouwens dat ik nog steeds 1 dag achter loop. Komt goed, morgen 2 dagen in 1, moet kunnen met zo'n relaxte omgeving hier.




1 opmerking:

  1. Blij dat t filmpje van de olifanten wassen nu te zien is. Geniet van jullie relaxdag.

    BeantwoordenVerwijderen