vrijdag 20 juli 2018

Wie wat en hoe

Eindelijk is het zover. Na eerlijk gezegd lange zware weken zo vanaf de kerst zeg maar zijn we met z'n allen ook echt wel toe aan vakantie. Een periode van rust, relaxen toch?
Nee dus 😁!




We gaan intensief Thailand beleven met als toetje drie dagen Dubai. De Bridge over de River Kwai, Olifanten verzorgen, tubing, snorkelen, Bangkok, een jungle-tocht, etc. etc. Echt een 'relax' programma...




Maar goed dat komt nog, nu zitten we nog heerlijk in de voorbereiding: kinderen nog lekker spelen bij vrienden en met wat laatste feestjes (van de hockey); Laura en ik rustig spullen zoeken, inkopen doen en inlezen t.a.v. alle mooie zaken die we gaan zien.







En voor mij is het altijd wel apart zo'n voorbereiding. Ik houd me niet bezig met kleren, schoenen e.d. maar met de essentiële zaken. De fotocamera en de Nikkei Extreme 8Xs -> actioncamera. Die heb ik gekocht voor het snorkelen, voor de bergen en het uitzicht en de wandelvideo's, op deze blog! En dus ben ik bezig met videosoftware zoeken, stekkers, blog maken, netflix films downloaden. En … hoe werkt de Nikkei, hoe kun je deze het beste op je hoofd dragen of met de selfiestick, hoe werkt deze onder water en hoe krijg ik de beelden op een makkelijke manier in de blog? Als we digitaal maar op orde zijn zeg maar komt de voorbereiding wel goed.









Zondag is het dan zover. We gaan, erg leuk, met Ritske, Anouk, Roos en Vera dus met z'n 8-en richting het verre Thailand. Voor ons allen de eerste keer in Azië. Ritske en Anouk zijn nog vrienden uit de tijd van de Jonge Socialisten (Laura, ik was al te oud 😂) en zeg maar 8 maanden geleden hebben we spontaan afgesproken om samen op reis te gaan. Wordt erg gezellig weet ik zeker en met hun twee heerlijke schattige dochters wordt het alleen maar genieten!




Dat was het wie. Dan nu het wat.




Toevallig hebben we in Winschoten een fantastisch reisbureau: Klooster reizen (https://www.facebook.com/kloosterreizen.nl/). En laten we daar nu ook altijd langsgaan voor vakanties. En laten zij (wonen hier verderop in de straat) nu Thailand erg goed kennen. En laten zij dan ook een schitterend programma voor ons gemaakt hebben. Dat programma hieronder in het kort (de lange versie volgt in de blog als we er daadwerkelijk langskomen).


Zondag onderweg. Een lange vliegreis via Dubai naar Bangkok. Schijnt dat we ergens in de middag (zal dan denk ik maandag zijn) aankomen en dan opgewacht worden door onze gids. Ja zeker, de eerste 5-6 dagen een gids!









Een paar dagen Bangkok met alle paleizen, de chinese markt en ongetwijfeld veel boeddha beelden en tempels. Daarna direct door naar de Bridge over de River Kwai. Daar over het spoor en slapen op het water; belooft een indrukwekkend bezoek te worden. En dan vergeet ik nog een bezoek aan de Erawan watervallen en kanoën over de rivier.




Daarna gaan we een aantal dagen 'de jungle' in met onder andere ook een verblijf bij een olifanten verzorgingscentrum waar we ook les krijgen in 'olifantenverzorging'. Zal denk ik hetzelfde zijn als honden verzorgen maar dan zijn ze wat groter.


Het tweede deel van de reis speelt zich af in Cha am. Een toeristische badplaats langs de kust met veel cultuur, winkelen, strand en zo verder. In de buurt Khao Sok National Park met veel wild zoals apen, slangen en andere gezellige beesten!






Aan het einde van ons verblijf in Thailand zitten we tenslotte in Krabi. Hier een echt natuur- en snorkel paradijs waar ik verwacht de action camera volop te kunnen gebruiken. Rusten, relaxen, zwemmen, snorkelen en genieten van James Bond achtige eilanden.






Dan snel terug naar Bangkok met een binnenlandse vlucht; daar nog een dagje winkelen om vervolgens in Dubai nog van het toetje te genieten. Drie dagen in wat een wonderlijke stad schijnt te zijn. Zeer benieuwd naar alle 'bizarre' zaken die we daar gaan tegenkomen.


Wie, wat, en dan nu het hoe


Zoals eigenlijk elk jaar waarschijnlijk redelijk vermoeid op stap en dan vanaf dag 1 genieten en al vakantie vierende bijtanken. Gezelligheid, natuur, cultuur en heel veel lachen en genieten met z'n 8-en!







3 opmerkingen:

  1. Dankjewel voor deze update en ik ga jullie volgen totdat jullie weer veilig terug zijn Heel veel plezier

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi aanstaande reizigers ! Wij hopen dat jullie een geweldige reis gaan hebben! Het plan ziet er in ieder geval heel veelbelovend uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt voor je mooi verslag. We gaan jullie volgen en blijven zo op de hoogte van jullie reisavonturen. Wij wensen jullie allemaal een fantastische reis.
    Jitske Dankert

    BeantwoordenVerwijderen