maandag 23 juli 2018

En de reis eindigt ... bij starbucks



En dan ben je uiteindelijk in het hotel, rond 3 uur 's middags; kapot en tegelijkertijd tevreden. Eindelijk op je bestemming, de gids (Bob) ontmoet en klaar om aan de gang te gaan! Vanwege het gebrek aan slaap en de jetlag echter allemaal erg moe en dus voor de middag en de avond een simpel plan: lekker zwemmen, even wat boodschappen doen (water e.d. bie 7-11) en dan ergens in de buurt eten en …. slapen! Niet voor 9 uur want dan blijven we in die jetlag zitten.


Zo gezegd zo gedaan. Eerst naar de hotelkamers (met 3 bedden? logisch?) en settelen. Dan zo snel mogelijk naar het zwembad. Blijkt inmiddels dat het stortregent en dus zwemmen we bij 35 graden op de 2e verdieping van het hotel in de regen, een vreemde maar mooie ambiance. Op de achtergrond, achter het hek nog de skyline van Bangkok met diverse 'bouwprojecten'. Het lijkt erop dat ze hier alleen maar aan het bouwen zijn :).





Terwijl Roos, Vera, Ruben (en dus ook Anouk en Ritske) nog langer zwemmen kijken Laura en ik alvast naar een restaurant. Er blijkt een veganistisch restaurant in de buurt te zijn: ideaal en de enige die aangeeft 'glutenvrij' en lactose vrij aan te kunnen. Dus daar gaan we heen!






Het blijkt uiteindelijk een schitterende terechte keuze maar zeker 'apart'. Bonita blijkt een zeer klein restaurantje te zijn in een zijstraatje. Als je niet oplet zou je er zo aan voorbij lopen.
Beneden loop je door de 'winkel' (erg smal) naar achteren en net voor de kleine keuken wordt je de trap opgeleid door de zeer vriendelijke dame. Boven aan de trap onderstaande deur.





Achter de deur lijkt het erop dat we de woonkamer van de familie binnen stappen. De vader en zoon storen we volgens mij maar alles moet aan de kant voor de gasten. Een tafel voor ons, extra stoelen erbij en het komt goed! Bonita blijkt eigenlijk een 'thuisrestaurant' van de familie :). Maar zeer zeer gezellig en heerlijk eten, voor allen wat lekkers. En inderdaad glutenvrij en lactose vrij. We zitten uiteindelijk bijna 2 uur te eten.


Eten in 'thuiskamer restaurant Bonita' met op de achtergrond de familie :)



Aan de wand nog heel apart een borduurwerkje dat volgens ons gewoon uit Nederland komt :). Voel je je toch een beetje thuis. En de favoriet van de avond -> de zelfgemaakte tortilla chips. Die moesten bijbesteld en ook de tweede portie was binnen 3 minuten door de kids verorberd.



Na het eten scheiden onze wegen. Roos en Vera moeten echt op bed, wij gaan nog even langs de Starbucks; want die hadden we gespot.



En dus de avond afsluiten met lekkere warme melk, koffie en die koffie latte macchiato met soya melk (Laura). Op de terugweg naar het hotel nog langs een schitterende hindoe tempel, morgen waarschijnlijk nog een keertje kijken. Veel goud en je herkent de diverse goden uit de boeken al terug.





En zo eindigt de reis bij de Starbucks na 26 uur reizen vanuit Nederland naar Bangkok. We kunnen nu lekker uitrusten in een mooi hotel (hieronder de lobby met een foto van de koning die je hier overal op straat en in de gebouwen tegenkomt) en kijken uit naar het weerzien met onze gids Bob; een aardige man die zeer zijn best doet. Morgen op het programma het paleis, de drijvende bloemenmarkt en de chinese markt. Een zeer druk programma, benieuwd hoe het gaat uitpakken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten